Page 284 - Çevre Şehir İklim - Sayı 2
P. 284

Turizm ve İklim Değişikliği Üzerine Bir Değerlendirme


               Rand, G. E., ve Heath, E. (2006). Towards a framework for food tourism as an element
               of destination marketing. Current issues in tourism, 9(3), 206-234.


               Richards, G. (2014). Tourism trends: The convergence of culture and tourism. The
               Netherlands: Academy for Leisure NHTV University of Applied Sciences.

               Roy,  J.,  P.  Tschakert,  H.  Waisman,  S.  Abdul  Halim,  P.  Antwi-Agyei,  P.  Dasgupta,
               B. Hayward, M. Kanninen, D. Liverman, C. Okereke, P.F. Pinho, K. Riahi, ve A.G.
               Suarez  Rodriguez,  (2018).  Sustainable  Development,  Poverty  Eradication  and
               Reducing Inequalities. In: Global Warming of 1.5°C. IPCC Special Report [Editör.
               Masson-Delmotte,  V.,  P.  Zhai,  H.-O.  Pörtner,  D.  Roberts,  J.  Skea,  P.R.  Shukla,  A.
               Pirani, W. Moufouma-Okia, C. Péan, R. Pidcock, S. Connors, J.B.R. Matthews, Y.
               Chen, X. Zhou, M.I. Gomis, E. Lonnoy, T. Maycock, M. Tignor, and T. Waterfield].
               Cambridge University Press, Cambridge, UK ve New York, USA, 445-538. https://
               doi.org/10.1017/9781009157940.007.

               Sevim, Burhan (2009). İklim Değişikliğinin Turizme Etkileri: Konaklama İşletmelerinde
               Bir Uygulama, Doktora Tezi, Gazi Üniversitesi, Eğitim Bilimleri Enstitüsü.

               Swarbrooke, J., ve Horner, S. (2012). Business travel and tourism. Routledge.

               T.C.  Kültür  ve  Turizm  Bakanlığı.  Turizm.  https://www.ktb.gov.tr/TR-96268/turizm.
               html, (Erişim tarihi: 22.04.2022).
               T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2022. Turizm İstatistikleri. https://yigm.ktb.gov.tr/
               TR-9851/turizm-istatistikleri.html, (Erişim tarihi: 23.04.2022).

               Tetik, N., ve Acun, A. (2015). “Turizm öğrencilerinin küresel ısınma ve iklim değişikliği
               algısı ve görüşleri”. Uluslararası Sosyal Araştırmalar Dergisi, 41(8), 1459-1476.

               Toskay, T. (1983). Turizm: Turizm Olayına Genel Yaklaşım, İstanbul, Der Yayınları, 3. Basım.

               UNFCCC,  (2021).  Zero  Emission  Vehicle  Pledge.  https://unfccc.int/news/zero-
               emission-vehicle-pledges-made-at-cop26, (Erişim tarihi: 30.04.2022).


               UNSD-CCSA, (2021). How Covid-19 is Changing the World: a Statistical Perspective.
               Committee  for  the  Coordination  of  Statistical  Activities.  https://unstats.un.org/
               unsd/ccsa/documents/covid19-report-ccsa.pdf, (Erişim tarihi: 22.04.2022).

               UNWTO,  (2022a).  Turnıng  Point  For  Tourism:  UNWTO  Executive  Council  Looks
               Beyond  Recovery.  https://www.unwto.org/news/turning-point-for-tourism-unwto-
               executive-council-looks-beyond-recovery, (Erişim tarihi: 24.04.2022)





                                                                 Yıl 1 / Sayı 2 / Temmuz 2022  270
   279   280   281   282   283   284   285   286   287   288   289