Page 280 - Çevre Şehir İklim - Sayı 2
P. 280

Turizm ve İklim Değişikliği Üzerine Bir Değerlendirme

               Kaynakça


               Acuner,  Ş.  A.  (2006).  “Alternatif  turizm  türlerinin  doğu  karadeniz  bölgesi  turizm
               potansiyelinin gelişmesine etkisi”. Milli Prodüktivite Merkezi Yayınları, (689).

               Altunsaban,  S.,  Yay,  Ö.,  ve  Erdem,  Ö.  (2016).  “Yöresel  mutfak  kavramına  ilişkin
               şeflerin  bakış  açılarının  değerlendirilmesi  (Antalya  örneği)”.  Akdeniz  Üniversitesi
               Göynük Mutfak Sanatları MYO.


               Amelung, B., ve Viner, D. (2006). “Mediterranean tourism: exploring the future with
               the tourism climatic index”. Journal of sustainable tourism, 14(4), 349-366.

               Aydoğdu, A., ve Duman, S. (2017). “Destinasyon Çekicilik Unsuru Olarak Gastronomi
               Turizmi:  Kastamonu  Örneği  Gastronomy  Tourism  As  A  Element  Of  Destination
               Attraction: An Example Of Kastamonu”. Turar Turizm ve Araştırma Dergisi, 6(1), 4-23.

               Barutçugil, İ. S. (1984). Turizm İşletmeciliği, Bursa.

               Başoğlu, A. 2014. “Küresel İklim Değişikliğinin Ekonomik Etkileri”. Karadeniz Teknik
               Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, 175-196.

               Başol, K. (2012). Türkiye Ekonomisi, İstanbul, 1. Baskı, Türkmen Kitabevi Yayınları.

               Bayer, M. Z. (1992). Turizme Giriş, İstanbul, İşletme Fakültesi Yayınları.

               Becken, S., ve Clapcott, R. (2011). “Developing public policy for climate change in the
               tourism sector”. Journal of Policy Research in Tourism, Leisure and Events, 3(1), 1-17.


               Berrittella,  M.,  Bigano,  A.,  Roson,  R.,  ve  Tol,  R.  S.  (2006).  “A  general  equilibrium
               analysis of climate change impacts on tourism”. Tourism management, 27(5), 913-924.

               Bessière, J. (1998). “Local development and heritage: traditional food and cuisine
               as tourist attractions in rural areas”. Sociologia ruralis, 38(1), 21-34.

               Birpınar, M. E. (2022). “Küresel Sorun: İklim Değişikliği”. Çevre, Şehir ve İklim, 1(1), 20-36.

               Boz, Mustafa (2004), Turizmin Gelişmesinde Alternatif Turizm Pazarlamasının Önemi,
               Yayınlanmamış Doktora Tezi, Marmara Üniversitesi, SBE, 2004.

               Chang, R. C., Kivela, J., ve Mak, A. H. (2011). “Attributes that influence the evaluation
               of travel dining experience: When East meets West”. Tourism Management, 32(2),
               307-316.




                                                                 Yıl 1 / Sayı 2 / Temmuz 2022  266
   275   276   277   278   279   280   281   282   283   284   285