Page 280 - Çevre Şehir İklim - Sayı 2
P. 280
Turizm ve İklim Değişikliği Üzerine Bir Değerlendirme
Kaynakça
Acuner, Ş. A. (2006). “Alternatif turizm türlerinin doğu karadeniz bölgesi turizm
potansiyelinin gelişmesine etkisi”. Milli Prodüktivite Merkezi Yayınları, (689).
Altunsaban, S., Yay, Ö., ve Erdem, Ö. (2016). “Yöresel mutfak kavramına ilişkin
şeflerin bakış açılarının değerlendirilmesi (Antalya örneği)”. Akdeniz Üniversitesi
Göynük Mutfak Sanatları MYO.
Amelung, B., ve Viner, D. (2006). “Mediterranean tourism: exploring the future with
the tourism climatic index”. Journal of sustainable tourism, 14(4), 349-366.
Aydoğdu, A., ve Duman, S. (2017). “Destinasyon Çekicilik Unsuru Olarak Gastronomi
Turizmi: Kastamonu Örneği Gastronomy Tourism As A Element Of Destination
Attraction: An Example Of Kastamonu”. Turar Turizm ve Araştırma Dergisi, 6(1), 4-23.
Barutçugil, İ. S. (1984). Turizm İşletmeciliği, Bursa.
Başoğlu, A. 2014. “Küresel İklim Değişikliğinin Ekonomik Etkileri”. Karadeniz Teknik
Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, 175-196.
Başol, K. (2012). Türkiye Ekonomisi, İstanbul, 1. Baskı, Türkmen Kitabevi Yayınları.
Bayer, M. Z. (1992). Turizme Giriş, İstanbul, İşletme Fakültesi Yayınları.
Becken, S., ve Clapcott, R. (2011). “Developing public policy for climate change in the
tourism sector”. Journal of Policy Research in Tourism, Leisure and Events, 3(1), 1-17.
Berrittella, M., Bigano, A., Roson, R., ve Tol, R. S. (2006). “A general equilibrium
analysis of climate change impacts on tourism”. Tourism management, 27(5), 913-924.
Bessière, J. (1998). “Local development and heritage: traditional food and cuisine
as tourist attractions in rural areas”. Sociologia ruralis, 38(1), 21-34.
Birpınar, M. E. (2022). “Küresel Sorun: İklim Değişikliği”. Çevre, Şehir ve İklim, 1(1), 20-36.
Boz, Mustafa (2004), Turizmin Gelişmesinde Alternatif Turizm Pazarlamasının Önemi,
Yayınlanmamış Doktora Tezi, Marmara Üniversitesi, SBE, 2004.
Chang, R. C., Kivela, J., ve Mak, A. H. (2011). “Attributes that influence the evaluation
of travel dining experience: When East meets West”. Tourism Management, 32(2),
307-316.
Yıl 1 / Sayı 2 / Temmuz 2022 266