Page 274 - Çevre Şehir İklim İngilizce - Sayı 2
P. 274
The Effect of Climate Change on Tourism
Becken, S., and Clapcott, R. (2011). “Developing public policy for climate change
in the tourism sector”. Journal of Policy Research in Tourism, Leisure and Events,
3(1), 1-17.
Berrittella, M., Bigano, A., Roson, R., and Tol, R. S. (2006). “A general equilibrium
analysis of climate change impacts on tourism”. Tourism management, 27(5), 913-
924.
Bessière, J. (1998). “Local development and heritage: traditional food and cuisine
as tourist attractions in rural areas”. Sociologia ruralis, 38(1), 21-34.
Birpınar, M. E. (2022). “Küresel Sorun: İklim Değişikliği”. Çevre, Şehir ve İklim, 1(1),
20-36.
Boz, Mustafa (2004), Turizmin Gelişmesinde Alternatif Turizm Pazarlamasının Önemi,
Unpublished PhD thesis, Marmara Üniversitesi, SBE, 2004.
Chang, R. C., Kivela, J., and Mak, A. H. (2011). “Attributes that influence the evaluation
of travel dining experience: When East meets West”. Tourism Management, 32(2),
307-316.
Choe, J. Y. J., and Kim, S. S. (2019). “Development and validation of a multidimensional
tourist’s local food consumption value (TLFCV) scale”. International journal of
hospitality management, 77, 245-259.
Cohen, E., and Avieli, N. (2004). “Food in tourism: Attraction and impediment”.
Annals of Tourism Research, 31(4), 755-778.
Collins, J. H. (2008). “Marine tourism in the Kimberley region of Western Australia”.
Geographical Research, 46(1), 111-123.
Çakıcı, A. C. (2009). Toplantı Yönetimi, Kongre, Konferans, Seminer ve Fuar
Organizasyonları, Ankara, Detay Yayıncılık.
Çulha, O. (2008). “Kültür Turizmi Kapsamında Destekleyici Turistik Ürün Olarak Deve
Güreşi Festivalleri Üzerine Bir Alan Çalışması”. Yaşar Üniversitesi E-Dergisi, 3(12),
1827-1852.
Dawson, J., and Scott, D. (2007). “Climate change vulnerability of the Vermont ski
tourism industry (USA)”. Annals of Leisure research, 10(3-4), 550-572.
Demirtaş, N. (2011). Turizm ve Çevre. Ankara, Ankara Üniversitesi Uzaktan Eğitim
Year 1 / Issue 2 / July 2022 260