Page 274 - Çevre Şehir İklim İngilizce - Sayı 2
P. 274

The Effect of Climate Change on Tourism


               Becken, S., and Clapcott, R. (2011). “Developing public policy for climate change
               in the tourism sector”. Journal of Policy Research in Tourism, Leisure and Events,
               3(1), 1-17.

               Berrittella, M., Bigano, A., Roson, R., and Tol, R. S. (2006). “A general equilibrium
               analysis of climate change impacts on tourism”. Tourism management, 27(5), 913-
               924.


               Bessière, J. (1998). “Local development and heritage: traditional food and cuisine
               as tourist attractions in rural areas”. Sociologia ruralis, 38(1), 21-34.

               Birpınar, M. E. (2022). “Küresel Sorun: İklim Değişikliği”. Çevre, Şehir ve İklim, 1(1),
               20-36.

               Boz, Mustafa (2004), Turizmin Gelişmesinde Alternatif Turizm Pazarlamasının Önemi,
               Unpublished PhD thesis, Marmara Üniversitesi, SBE, 2004.

               Chang, R. C., Kivela, J., and Mak, A. H. (2011). “Attributes that influence the evaluation
               of travel dining experience: When East meets West”. Tourism Management, 32(2),
               307-316.

               Choe, J. Y. J., and Kim, S. S. (2019). “Development and validation of a multidimensional
               tourist’s  local  food  consumption  value  (TLFCV)  scale”.  International  journal  of
               hospitality management, 77, 245-259.

               Cohen, E., and Avieli, N. (2004). “Food in tourism: Attraction and impediment”.
               Annals of Tourism Research, 31(4), 755-778.

               Collins, J. H. (2008). “Marine tourism in the Kimberley region of Western Australia”.
               Geographical Research, 46(1), 111-123.

               Çakıcı,  A.  C.  (2009).  Toplantı  Yönetimi,  Kongre,  Konferans,  Seminer  ve  Fuar
               Organizasyonları, Ankara, Detay Yayıncılık.

               Çulha, O. (2008). “Kültür Turizmi Kapsamında Destekleyici Turistik Ürün Olarak Deve
               Güreşi Festivalleri Üzerine Bir Alan Çalışması”. Yaşar Üniversitesi E-Dergisi, 3(12),
               1827-1852.

               Dawson, J., and Scott, D. (2007). “Climate change vulnerability of the Vermont ski
               tourism industry (USA)”. Annals of Leisure research, 10(3-4), 550-572.

               Demirtaş, N. (2011). Turizm ve Çevre. Ankara, Ankara Üniversitesi Uzaktan Eğitim




                                                                  Year 1 / Issue 2 / July 2022  260
   269   270   271   272   273   274   275   276   277   278   279