Page 167 - Çevre, Şehir ve İklim Dergisi - Sayı 1
P. 167

Dalya Hazar Kalonya



               ipc.sabanciuniv.edu/Content/Images/CKeditorImages/20200313-11032365.pdf,
               Erişim tarihi: 11 Ağustos 2021.

               Altıntaş, G., Altıntaş, A., Çakmak, E., ve Demir, O., (2018). Islah Edilmiş Meraların
               Sürdürülebilirliği  Üzerine  Bir  Araştırma:  Amasya-Tokat-Sivas  Örneği.  Tarım
               Ekonomisi Araştırmaları Dergisi, 4(2): 1-16.

               Anadolu  Meraları  (2021).  Savory  Institute:  Anatolian  Pastures:  Savory
               Network    Turkey   hub:    https://savory.global/hubs/anadolu-meralari/?_
               ga=2.92748573.1216688297.1612375124-1718296353.1612375124,  Erişim  tarihi:  11
               Ağustos 2021.

               Anderson, J.M. (1991). The effects of climate change on decomposition processes
               in grassland and coniferous forests. Ecological Applications, 1, 326-347.

               Avcıoğlu, R., Soya, H., ve Geren, H. (2009). 4342 Sayılı Mera Kanunu Uygulamaları ile
               Mera Islah ve Amenajmanı Yaz Okulu Eğitim Kitabı, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi
               Tarla Bitkileri Bölümü Çayır-Mera ve Yembitkileri Bilim Dalı, İzmir.

               Batjes, N. H., ve Sombroek, W. G. (1997). Possibilities for carbon sequestration in
               tropical and subtropical soils. Global Change Biology, 3, 161-173.

               Benlisoy, S. (2014). Müşterekler Üzerinde Piyasa Baskısı. Erişim tarihi: 14.04.2015,
               http://tr.boell.org/tr/2014/11/05/musterekler-uzerinde-piyasa-baskisi.   5.   Yeşil
               Ekonomi Konferansı, İstanbul.

               Berkes,  F.  (2009).  Evolution  of  co-management:  role  of  knowledge  generation,
               bridging  organizations  and  social  learning.  Journal  of  Environmental
               Management, 90(5), 1692-1702.

               Cassman,  K.  G.,  Dobermann,  A.,  Walters,  D.  T.,  ve  Yang,  H.  (2003).  Meeting
               cereal  demand  while  protecting  natural  resources  and  improving  environmental
               quality. Annual Review of Environment and Resources, 28(1), 315-358.

               Ciais, P., Reichstein, M., Viovy, N., Granier, A., Ogée, J., Allard, V., ... ve Valentini,
               R. (2005). Europe-wide reduction in primary productivity caused by the heat and
               drought in 2003. Nature, 437(7058), 529-533.

               Clarke, E. (2021). Bütüncül Sistemler; Hayvancılıkta Otlatma Yönetimi ve Yerel Gıda;
               Potlak Onarım’ın Bütüncül Planlı Otlatma Deneyimi, Agroekoloji: Başka Bir Tarım
               Mümkün içinde (ed. Tayfun Özkaya ve diğ.), 134-151.

               Cline, W. R. (2007). Global Warming and Agriculture: Impact Estimates by Country.
               Peterson Institute, 250.





            152  Çevre, Şehir ve İklim Dergisi
   162   163   164   165   166   167   168   169   170   171   172