Page 31 - CIS_1
P. 31
Bilim adamları ürünlerin
yüksek sıcaklık ve kuraklıkta
yetişebilmesi için denemeler
yapacak ancak yan etki
olarak gıdaların tadının
değişmesinden korkuluyor.
Kişi başına gerçekleşen gıda kaybı ve atığı (kg/yıl)
Avrupa Kuzey Sanayileşmiş Orta ve Kuzey Afrika, Güney ve Güney
Amerika ve Asya Güney Afrika Batı ve Orta Güneydoğu Amerika
Okyanusya Asya Asya
Bir yılda kişi başına görülen gıda atığı Toplam Üretim aşamasında Tüketim aşamasında
Avrupa 280 kg 190 kg 90 kg
Kuzey Amerika ve Okyanusya 295 kg 185 kg 110 kg
Sanayileşmiş Asya 240 kg 160 kg 80 kg
Orta ve Güney Afrika 160 kg 155 kg 5 kg
Kuzey Afrika, Batı ve Orta Asya 215 kg 180 kg 35 kg
Güney ve Güneydoğu Asya 125 kg 110 kg 15 kg
Güney Amerika 225 kg 200 kg 25 kg
ARALIK 2012 | ÇEVRE ve ŞEHİR | 31